Ejstrupholm Svømmeklub - ESK

Ejstrupholm Svømmeklub har eksisteret siden 1976 og er en breddeklub.

Klubben lejer sig ind i Midtjysk Efterskoles svømmehal, der er beliggende på Vestergade 50.
Svømmehallen består af et 25 x 12,5 meter bassin med 3 vipper - en 3 meter vippe og to 1 meter vipper.

Svømmeklubben har ca. 160 medlemmer fordelt på børnehold, voksenhold og vandgymnastik.

Sådan finder du svømmehallen

Midtjysk Efterskole
Vestergade 50,
7361 Ejstrupholm

Formål

Formålet for Ejstrupholm Svømmeklub er at fremme interessen for svømning og at bidrage til, at børn i Ikast - Brande Kommune lærer at svømme. Vi ønsker med vores klubtilbud at give børn mulighed for et aktivt fritidsliv – et fritidsliv med fysisk udfoldelse, venskaber og gode grin.

Klubben gør meget ud af, at alle, der kommer i svømmehallen, får nogle gode og lærerige timer, at vi har det godt sammen socialt, at der er plads til alle uanset alder, niveau og fysik. Det skal være hyggeligt og sjovt, at lære at svømme.


Svømning er en af de mest alsidige former for motion, der findes. Med svømmetræning får du trænet alle kroppens store muskelgrupper, samtidig med at du forbedrer din kondition.       

Svømmeundervisningen

Der er instruktører på alle vore hold og vi arbejder målrettet på, at tilbyde kvalificeret svømmeundervisning. Det vil sige, at alle vores trænere løbende er på kursus, har bassinprøve samt førstehjælpskursus. Ligeledes er vore hjælpetrænere også på kurser, så de kan bistå instruktørerne bedst mulig.

Efter svømmeklubbens målsætninger, pædagogikken og svømmefilosofien i Dansk Svømmeunions bog, "Moderne Svømning", har instruktørerne udarbejdet en undervisningsplan for svømmeundervisningen. Der er udarbejdet en plan for børneholdene, dette gør undervisningen ensartet og sikrer, at der undervises efter de mest tidssvarende metoder inden for pædagogik og metodik.

Dansk Svømmeunion har i en lang årrække arbejdet med at ændre opfattelsen af elementær svømmeindlæring. Man er gået væk fra svømning som indlæring af specifikke svømmefærdigheder til en mere fundamental vandgrunduddannelse, hvor det centrale er oplevelser med og i vand via sanserne.

Svømmeklubben har til formål at lære børnene svømning inden for en eller flere svømmearter. Der arbejdes først med en række grundlæggende færdigheder, der leder videre til arbejdet med stilarterne. Dvs. at tilegnelsen af svømning sker via rytme, koordination og sammenhæng mellem vejrtrækning, fornemmelse af flydeevne og balance, som skal kobles til teknikken. Målet med svømmeundervisningen er at få positive oplevelser i og med vandet. Gennem leg og øvelser arbejder instruktører med at lærer børnene de fem grundfærdigheder, derefter læres de fire stilarter.

Trygheden er det allervigtigste i forbindelse med tilvænning til at være i vand og for at kunne lære at svømme.

 
De 5 grundfærdigheder.

1. Forskellige bevægelser i vand.
2. Spring i vand.
3. Vejrtrækningsøvelser.
4. Glide- og flydeøvelser.
5. Dykkeøvelser.

De tre stilarter

I svømning findes der fire hovedstilarter. Disse stilarter adskiller sig væsentligt fra hinanden hvad angår brug og koordination af arme og ben. De fire stilarter er:

  • Crawl
  • Bryst
  • Rygcrawl

De første tre stilarter vil for de fleste være relativt lette at lære, mens butterfly er den teknisk mest krævende stilart at lære. Det kan anbefales at lære flere stilarter, da det giver en god afveksling i svømningen. Crawl er den hurtigste af de fire stilarter, og umiddelbart den af de fire stilarter, der er lettest at lære. Dog bør du være fortrolig med selve vejrtrækningsteknikken (puste ud under vand – trække luft ind over vand) for at kunne svømme crawl.

Ejstrupholm Svømmeklub | Nørholmvej 21 | 7361 Ejstrupholm | Tlf.: 26642075